Matchbox 1984 Dodge Daytona Turbo Z

masinile vor fi foarte rare in viitor iar cele ramase vor arata asa

Acum 20 si un pic de ani eram mult mai fan distopii decat sunt in prezent. N-am idee de ce s-a intamplat transformarea si nici nu am de gand sa-mi bat capu’ cu asta, lucru clar este ca, pana prin 1991 vazusem Cyborg, Cherry 2000, Escape from New York, Robocop si Total Recall de cateva zeci de ori fiecare. Pana la California Love pasiunea se diminuase considerabil. Robocop l-am primit foarte la cald, de Craciun in 1987, adus nu se stie de pe unde. N-am nici cea mai vaga idee de cate ori l-am vazut, insa am pus DVD-ul si am ajuns la screenshot-ul din postul de fata din trei click-uri, deci 23 de ani mai tarziu inca il stiu pe dinafara.

Matchbox 1984 Dodge Daytona Turbo Z

Nici Matchbox-ul 1984 Dodge Daytona Turbo Z nu stiu de unde il am si de cand. Oricum este post-Lesney, deci nu este o jucarie foarte valoroasa, am vazut-o pe ebay in mint condition cu 20 de dolari cu tot cu shipping. Jucaria, insa, a fost un hit fiindca a aparut la scurt timp dupa ce Chrysler a lansat Dodge Daytona in octombrie 1983, una dintre cele mai apreciate sport-cars din anii ’80.

Ce imi amintesc, insa, este ca masina, asa cum era, nu mi-a placut niciodata foarte mult, intra la categoria alte jucarii, pana cand, la un moment dat, prin 1989-1990, m-a lovit inspiratia. Jucaria a ajuns exact asa cum este acum fiindca am vrut sa ii dau o noua identitate, sa mi-o reimaginez si sa o reintegrez in prima linie de jucarii dupa secventa cheie din Robocop, cand Murphy si Lewis se decid totusi sa intre in moara parasita dupa brigada lui Clarence Boddicker, si sa nu astepte backup. Intr-o prima faza, cu o bricheta i-am facut o gaura in parbriz, dupa care am largit plasticul moale cu o foarfeca

Lewis si Murphy decid sa transforme filmu` in Robocop

de partea cealalta a tv-ului, spartura-copie, asa cum mi-a iesit

Am vrut sa o fac sa arate mai dystopian de atat si i-am rupt definitiv capota care era flexibila, am topit si ulterior largit cu foarfeca plasticul de la luneta si la final i-am mai dat cateva ciocane in plafon si in usa soferului. Peste toate astea se adauga vopseaua care inerent sare de pe toate masinile care chiar sunt jucate si asa a ajuns cum se vede. Si inca imi place mult mai mult decat modelul original, care inca mi se pare steril si sa te cam pisi pe el.

si in spate se vad urmele gloantelor si a rasturnarilor

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>