Craciun cu finutii (80′s style)

Un Craciun fara rosu, mai scapi, dar nu exista Craciun fara roz. Acesta este statement-ul meu personal si cel editorial al revistei “Jours de France”, editia din saptamana 21 – 27 decembrie 1985, pret domestic decent, 12,50 franci sau 2,50 dolari pentru restul omenirii. Armonia totala este data de acea draperie din plastec, de foarte bun augur.

"Quelques idees simples pour un air de fete" s-a intitulat articolul-pictorial din saptamanalul "Jours de France" - 21-27 decembrie 1985

De maxima apreciere este si fenta cu care in anii `80 se deschideau cadourile in pictoriale: cu degetelele pe fundita cadoului si cu ochii ostentativ la camera, ca sa vada toata lumea cum astia fac pictoriale cu morcovu’-n cur ca sa iasa bine. Si normal ca nu avea cum sa nu iasa bine.

Cine sunt personajele ? Pai in primu` rand intra in scena Karen Cheryl, cantareata de cantecele tembele pentru jeunesse de la sfarsitul anilor `70 si inceputul anilor ’80. Promova foarte multa armonie si pitigaiala, cum ar veni. Dupa ce a cantat cat a cantat, Karen Cheryl a intrat si pe post, cum se spune, a avut o fulminanta cariera in peisajul tv francez. In perioada 1983 – 1987, Karen Cheryl a fost personaj de frecat cocaru’ in emisiunea pentru copii “Vitamine”, difuzata de TF1. Emisiunea avea si o coloana sonora de inalta tinuta, un slagar interpretat de ea, Karen Cheryl cu inca doua murate, Melanie si Jacky care cica erau si ele prezentatoare ale emisiunii. Iata juisarea in tonuri inalte.

In textul pictorialului ne spune ca asta, Karen Cheryl, a luat o vacanta de la emisiunea “Vitamine” si s-a apucat sa faca un Craciun modern, roz, dar care sa-i aduca aminte, in acelasi timp, de copilarie. Textul este la modul penal-elogios ca in paparzzi-urile manevrate cu Mihaela Radulescu care citeste carti pe faleza la Monte Carlo. Totusi, data fiind situatia, personajul din pictorial, pictorialul propriu-zis si faptul ca ne aflam la mijlocul anilor ’80, nici textul parca nu mai e atat de gretos, poti sa-l citesti si e cumva fun.

Foarte buni sunt, insa, copiii din jurul artistei, intra in scena trei felii, doi dintre ei imbracati si ei in roz si o fetita imbracata in verde care are doar un portofel roz; asta cred ca e o ruda de la tara, mai saraca. De apreciat este gradul de rudenie dintre Karen Cheryl si cei trei copii, respectiv nasa si finuti. Care, manca-le-as pulile lor de finuti, au si ei cadouri, ca la bogatie. Cele trei bucati se numesc Ceccile, Charlotte si Cyril.

Decorul a fost realizat de boutique-ul “Pain d’Epices”, foarte bun pe tot felu` de acarete de interior. Ni se spune, foarte elegant, ca draperia din spate este un celofan pe care sunt desenati floconi de neige grasuti.

In pictorial, Karen Cheryl poarta citez ”o rochie realizata dupa un model Dior, 1957”. Nu-mi dau seama ce inseamna “dupa”, adica e facuta la fenta de o croitoreasa anonima sau cum. Cecil, care habar n-am care dintre cele trei felii e, poarta o rochie “Kiddi`z”, iar Cyril si Charlotte poarta “Tartine et Chocolat”.

Prin urmare Craciun foarte fericit! 80′s style.

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>