Smardoiala cu penaj

Gravura in cauza e preluata dintr-o carte veche despre “Sporturi si societate” si dupa toate probabilitatile vine de undeva din Anglia. Cica prin Wales ar exista cea mai veche dovada se smardoieli cu creste de genul asta, undeva pe la 1770. Intr-adevar, se spune ca engelzii ar fi fost europenii cei mai pe felie cu distractia asta si ca toata povestea ar fi ajuns in Europa prin Evul Mediu, de la greci via persi cu punct de plecare in Sud Estul Asiei.

la pariuri si bogatu' si saracu', vorba slagarului

Chestie care e destul de tare daca te gandesti cat de veche si de durabila e fenta asta cu bataile intre cocosi in zona-mama, unde si astazi se infrunta penatii in timp ce dau mijitii cu banii de pamant. Foarte frumos. De fapt fenta batai intre cocosi mi se pare asa de departe cea mai hot, hip si exotica forma de animal cruelty. Tot nu e ok, dar e cumva tare, pasionant si nociv. Oricum bataile intre cocosi se direct caca pe alte batai care s-au mai facut in timp, intre caini, soareci sau pula mea. Tot frumos era faptul ca in Anglia, bataile astea cu penaj erau pentru toata lumea, si nobili si pulime se baga cu pasaretu’ proprietate personala la ciugulit cu alt pasaret. In Romania n-am auzit de smardoiala din asta, astia mai mult cu cainii. Cacati si aia cu cainii si astia cu cocosii, oricum.

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>