Tata e pe ludes

În anii ’60 și anii `70, ludes erau pe mai toate noptierele americane. Oricine era stresat, avea probleme cu somnul de la mici situații când și când la insomnii dintre cele mai grave, se ducea relaxat la medic de unde se întorcea cu o rețetă pe care obligatoriu intrau și ludes. Bine, ”ludes” e denumirea pe care au căpătat-o ulterior, atunci când au ajuns în stradă, au intrat în ilegalitate și au început să fie consumate la pumn cu alte barbiturice, pentru o paralizie totală cu posibilitate de trezire incertă și draperii trase riguros.

cum sa te paralizezi in familie

Ludes sunt cunoscute pentru denumirea de pe vremea când erau legale, respectiv ”Quaaludes” și se băgau la greu în varianta de 300 mg pentru făcut praf la modu` că nu mai știi ce s-a întâmplat neam, adică se ia uitarea de la alcool, se amplifică de câteva ori și cam cu asta rămâi când te trezești după ludes, adică fix cu nimic. De altfel, dacă combini ludes cu alcool iese adevărata bombă toxică, capabilă să dea rușine celui mai pur aliaj opiaceu imaginat vreodată. Ludes plus alcool rezultă miticul ”rape drug”, adică e de rău, rău de tot, cazi direct lemn. Substanța de bază se numește ”methaqualone”, așa e în engleză, așa e și în română și e intrată și ea pe lista substanțelor din cauza cărora îți iei pârnaie, din 2000.  La fel ca în cazul oricăror barbiturice, riscul de infarct în cazul consumului de ludes e ridicat la roșu, așa că rămâneți în siguranță, muriți brutal de la etnobotanice.

Dar revenind la perioada de glorie a ludes, macheta de față este destul de cunoscută și preluată habar nu am din ce revistă din perioada respectivă, însă eu am găsit-o într-un Hustler US Edition din 2009. În machetă, tatăl capul familiei este infractorul consumator de barbiturice și dimineața după ludes se trezește relaxat, coboară la micul dejun americănesc și de vis, pe nevastă o bate pe umăr, fiicei îi bagă pula-`n gură, ce să mai, o minunăție de familie, cu cățel, garaj, peluză și cereale. Culmea e că Quaalude-300 erau advertizate ca alternativă la mult mai nocivele barbiturice. Ți se explica cum Quaalude au fost testate în clinici din întreaga lume și că nu aveau niciun element chimic comun cu alte barbiturice cu rol sedativ și hipnotice. De altfel ți se explică că din punct de vedere al efectelor secundare, acestea erau unele minore și oricum într-un procent irelevant în raport cu lipsa de efecte secundare a celor mai mulți dintre consumatori. Ideea în machetă era că așa se trezește un om obișnuit care a consumat Quaalude pentru a combate insomnia. Dimineața omul era complet fresh, se sublinia faptul că cel care se află sub prescripție se va trezi fără niciun fel de hangover așa cum se întâmpla în cazul consumului de alte barbiturice și ți se garanta un somn odihnitor de 8 ore pe noapte. Chestia cea mai tare advertizată era faptul că dacă luai Quaalude-300 nici măcar nu trebuia să aștepți prea mult până să te ia. Somnul evident. Ți se explica cum că nu trebuie să aștepți prea mult efectul holbându-te pe pereți, ci între 10 și 30 de minute după ce luai pastilă, te băgai direct la somn. Lucru pe care am să-l fac și eu acum, fără ludes, desigur.

See what others have to say (4)

  1. ambra blugi commented on Răspunde

    gimi, ai incercat vreodata ludes cu alcooL? sau ludes, simplu? :D

  2. ambra blugi commented on Răspunde

    poza cu ala din revista imi aminteste de ala din bullet park :)))))))))00000

  3. ambra blugi commented on Răspunde

    ceai negru am ris

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>