Fenta, tati, fenta

Hagi este mama si tata. Gica, te iubim. Uneori suntem prea cuprinsi de grijile si necazurile cotidiene pentru a ne intoarce fetele catre acele cateva glorii care fac cinste nemului romanesc: Hagi, Nadia, Ilie, ar putea sa ne cinsteasca pe toti cu banii de la BRD, dar nu o fac, fiindca sunt zgarciti si foste glorii. Si noi ii iubim pentru asta. Eu insa, ma gandesc la ei frecvent, mai ales la Hagi Gheorghe.

bucurie mare, pentru Hagi Gheorghe si pentru o tara intreaga

Ieri o stire a facut inconjurul media din Romania. Zice ca site-ul FIFA a facut nu stiu ce selectie cu cele mai bune faze de la campionatele mondiale (cu c mare si m mare, daca e nevoie) si na belea ca e si faza lui Hagi Gheorghe din meciul cu Columbia de la campionatu’ din ’94 printre ele. Sa-mi bag pula, sunt mandru! Faza e ca cica la nu stiu care gol, Hagi a facut fenta din corp si l-a facut pe un fraier si dupa aia pasa frumos la Raducioiu si hau-bau, gol. Si dupa aceea sau inainte, Hagi Gheorghe a dat celebrul gol de la cota 1400 metri, elegant sub bara, ca tiganii care scuipa printre dinti si poarta jampiere pe marile stadioane din curtile scolilor generale. Si isi ridica si coaiele dupa gol, asa in semn de victorie.

frumos, ca pe generic

Ma rog, asta e o imagine mai veche, la fel cum e si imaginea meciului cu Columbia din 1994. Stiu doar ca eram departe de leaganul civilizatiei si era noapte, evident, si ma uitam la meci la super fenta pe televizor “Opera” complet alb-negru. Hagi Gheorghe, la fel ca si mine si ca toate geniile pur romanesti, a stiut intotdeauna ca totul tine de fenta. E important sa ai o executie la fenta, la fel cum e absolut necesar sa faci o fenta la inceput, cat sa-l faci pe fraier la start si dupa aia, pac, pula mea, l-ai servit. Asa a facut Hagi Gheorghe si mie, unul, mi-a placut de el. Asta e toata combinatia, fenta.

fenta lui Hagi Gheorghe l-a facut praf pe Escobar Gaviria din poarta

Lucru care ma nelamureste un pic, este cum adica i-a facut Hagi Gheorghe lu’ Pablo Emilio Escobar Gaviria, fenta din corp ? Sa inteleg ca a dat putin din jmen in fata lui si ala, bulan fiind, s-a uitat la pula lui, si in timp ce lu’ Emilio Gaviria i se scurgeau ochii si ii curgeau balele dupa trupesul Hagi Gheorghe, atunci imediat Hagi i-a simti punctul sensibil si, tac, a luat-o pe partea cealalta si pasa la Raducioiu si Raducioiu, hap, gol.

lui Baciu, ca si mie, i-au dat lacrimile cand a rememorat acele superbe momente de fenta

Astia de la Antena1 s-au gandit sa-l intervieveze scurt pe Baciu care venea si el ca omu’ de la aeroport astea, bal-bal-bal. Pe Baciu l-a emotionat vizibil intrebarea si tonul glorios al discutiei si mai ales faptu’ ca nu intelegea despre ce e vorba si cred ca s-a simtit asa intr-un fel ca era tot acolo pe aeroport, acelasi aeroport de unde, in 1994, baietii nostri s-au intors ca adevarate glorii de la Campionatul Mondial. Eu ma uitam si eu la televizor si mi-au dat si mie lacrimile, in pula mea.

Foarte inspirat, de fapt, poate cea mai inspirata chestie din toata povestea a fost titlul pe care Antena1 l-a dat, dupa cum vedeti zice “HAGI, FENTA MONDIALELOR!”. Este absolut corect. Adica cel putin eu asa cred si simt, ca Hagi Gheorghe a fost cel mai fenta jucator de la Campionatul Mondial din State din 1994 si este o mandrie ca noi sa-l numim pe el “fenta mondialelor”. Este si o dovada de modestie, in acelasi timp, fiindca Hagi Gheorghe nu este numai “fenta mondialelor”, el este chiar “fenta inimilor noastre”. Iar executia lui a fost memorabila.

Acest post a fost scris in memoria lui Piulica, stapanul curtii de la 61-63

See what others have to say (2)

  1. ambra blugi commented on Răspunde

    gymy, deci din gestul lui hagi de a inscrie un gol superb s-a hranit romania vreo 10 ani de zile, cind le taia salariile nastase, basescur sau costantinescu sau iliescur.

    • mrpink commented on

      deci tot mai bine era daca nu-l dadea, poate se prindeau astia ca isi bat muistii joc de ei si faceau dracu’ ceva. bine, noi eram mici, puteam sa vedem golu’ in reluare.

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>