Secrets of a Call Girl (1973)

Secrets of a Call Girl” cu titlu original “Anna, quel particolare piacere”. Mi se pare destul de incredibil cum astia de la “NoShame”, care au fost experti in releasuri exclusive pe dvd a diverse fente italienesti, au luat-o atat de pe aratura cu titlu` asta “Secrets of a Call Girl”, care mie mi se pare o adaptare destul de dubioasa a mult mai inspiratului titlu original.

cover1

Ca sa nu mai spun ca e redundant ca dracu` si inca din prima iti dai seama ca titlul nu are nici o legatura cu synopsisul de pe coperta patru a dvd-ului. Deci nu il cumperi si e totusi pacat, cumva. Pe de alta parte nici sa dai prea mult pe el nu merita, fiindca e un film de super-nisa, trebuie sa fi digerat mult cinema european si sa fii cunoscator intr-ale (s)exploitation-urilor de peste tot, ca sa poti sa prinzi schema din “Secrets of a Call Girl”. Eu l-am cumparat cinstit cu 1 euro, habar n-aveam ce e la momentul respectiv, am vazut titlul, am vazut Edwige Fenech, am vazut 1 euro si am zis “gata, bun”.

“Secrets of a Call Girl” poate fi enervant din foarte multe puncte de vedere. In primul si in primul rand si complet nenegociabil este faptul ca in acest film, Edwige Fenech nu e atat de buna ca in altele. Bine, nici rolul nu e de asemenea natura, insa, pana la urma, tatele, curu si pizda ar trebui sa arate bine oricum. Ei, aici nu prea e asa, si nu trebuie sa ne asteptam sa vedem ce am vazut in “The Case of the Bloody Iris”, “Strip Nude for Your Killer” ca sa nu mai vorbim de trilogia doamnei profesoare, “L`insegnante”, in care, mai ales in “L’insegnante viene a casa” e buna ca lumea. De fapt in “L’insegnante viene a casa”, pe posta de milf in super-fenta, cred ca e cea mai buna dintre toate filmele ei. Din ce am vazut eu, evident, ca nu le-am vazut pe toate.

interior si booklet "NoShame"

Asta este primul punct si cel mai major. De aici incolo lucrurile devin cu dus si intors si tocmai acest lucru face ca „Secrets of a Call Girl” sa fie super super cult. Filmul e si laba-melodrama si telenovela e si sex si exploitation. E si povestea unei proaste care se indragosteste de un domn nepotrivit si vai, fata de la tara care era cuminte si casierita s-a combinat cu mafiotu` de belea care a nenorocit-o, e si exploitation clasic cu bucati peste gura sexului frumos, viol si prostitutie. Evident ca la o prima vedere pare un melanj nefericit intre cei doi poli din spatele si din fata organului de reproducere masculin, dar pana la urma e ok. Combinatia asta e exact ce trebuia pentru ca „Secrets of a Call Girl” sa ajunga cult-u’ care este, altfel nu ar fi reusit sa fie decat un (s)exploitation ratat. Cam tot aici se joaca si posibilele pareri despre film, aia carora le-a placut iau partea plina a paharului si se gandesc ca da, „Secrets of a Call Girl” face ce trebuie pentru a fi cult, in timp ce, altii care nu au fost deloc incantati de el, pot afirma ca e un rateu al genului. A avut momente in care m-a plictisit si uneori chiar enervat, insa cu toate astea l-am vazut pana la sfarsit si prefer sa raman optimist in privinta lui, ca de altfel in privinta celor mai multe filme.

cover4

Foarte pe scurt, Anna (Edwige Fenech), o fata oarecare enervant de cliseic-provinciala de nu stiu unde de prin Italia, e vai mama ei, n-are iubit, ma-sa si ta-su par cam teroristi, se imbraca ca o fata mare si nu se fute, chestie complet neverosimila, dar ce mai conteaza. Asa blanda cum e ea, Anna il cunoaste pe Guido (Corrado Pani), un mafiot middle class care o cucereste cu banii, atitudinea si masina lui super-fenta. Corrado Pani, pe care l-am vazut in multe filme, e de fapt singura performanta actoriceasca din film de luat in considerare. E si ca de obicei fata cuminte se combina cu baiatul rau si mai departe sunt spoilere insa nu e greu de anticipat. Avem insa si violenta, si sex si sange.
Merita vazut mai degraba din intamplare si cum am spus mai sus, nu cred ca merita cumparat, iar daca esti un pasionat al genului, e de vazut obligatoriu. Asa ca recomandat asa si asa.

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>