Șmecherie mare

Când treaba devine foarte de căcat, pisicile fac brigadă instant. De fapt, e vorba de doar două bucăți, Roz și Zip. De obicei, prin casă e teren de luptă deschis: El Santo și Fantomas, cum ar zice fratele DiMi, Rey Mysterio și Randy Orton, Wilt Chamberlain și Kareem Abdul-Jabbar, Dobrin și Nadia, hipsterul și cocalarul, Ogică și casiera de la Loto, Dumnezeu și voi.

Si tu intri la combinatie, iese smecherie, nu fi prost, prostule, ai inteles ?

Feliile patrupede se aleargă la modul isteric în sensul în care vor să-și facă rău una celeilalte. Ca regulă, Roz vrea să scape de Zip deoarece îi este foarte vomă de el, și pentru că Zip se încăpățânează să îi dea teroare, fata îi dă bătaie ca lumea, puternic și direct în cap cu laba. Zip doar stă și o ia la încasare. Uneori, însă, și Roz are apetit pentru ciumideală, i se umflă coada pe genu` îi mai crește un animal în spate și începe să-l alerge pe micul agresor.

Cu toate astea, foarte rar, se întâmplă ca cei doi  să se comporte organizat. Infracțional organizat, în sensul că se apucă de fente interzise prin domiciliu. Fac brigadă ca să deschidă ușile de la dulap, se înghesuie să fugă din casă dacă se deschide ușa de la intrare, se uită amândoi pe geam după animale care zboară, copaci care se îndoaie, mașini care trec, oameni care respiră. Dar parcă am mai spus asta odată. Mă rog. Problema e că atunci când se apucă de scandal, nu iese bine, deoarece viermii fac stricăciuni majore, gen mănâncă pantofi și zgârîie chestii. Dar în ciuda acestor aspecte, Roz și Zip merită tot respectul pentru comportament.

da, si daca se ginesc fraierii, o dam la modu' "n-am stiut, domne`, cutare"!

Ca băieții descheiați la cămăși care dansează cu paharul de uischi învelit în șervețel și în palmă, la club și la forță, ca ninja care planifică atacul final, ca The Lone Wolf and Cub, ca Jimmy și Tommy în Goodfellas,  ca nașul și cu finul la nuntă, ca dedicația la botez și la urechea interpretului, Zip și Roz știu să comunice smardoiește.

Fracțiunea de secundă în care Zip îi bagă bancnota la zgarda roz de la gâtul lui Roz și pe care sunt gravate diverse animale omorâte de ea, nu poate fi observată, dar se simte încă de la primul cadru. Adevărul clar, non-combat și ilegal este că pisicile șușotesc. Pâșîie și șușăie pe la urechi, secrete feline care fac viața și casa un calvar. Ceea ce oamenii nu știu este că pisicile cunosc foarte bine străvechea artă a camuflajului smardoielii în afecțiune. Gen tu stai și te uiți la ei și zici la modu` ”ia uite ce frumos stau și se iubesc și dorm amândoi”. În realitate lucrurile stau cu totul altfel, drag posesor de pisici, manipulat și care ai postat botu` la cardeala felină. Tot ce se întâmplă, de fapt, este ca pisicile să plănuiască calvarul ce va să vie.

Foarte de apreciat la modul cât se poate de pe bune, este șmecheria cu care Roz și Zip și-au însușit fenta întoarcerii capului și a vorbitului extrem de pe tirate, direct în ureche, gen cu botul în timpan. Multe pisici fac răie în urechi, ăștia doi nu, pentru că mereu vorbesc la ureche și își precipită pavilioanele. Foarte frumos și discret, pisica apleacă capul înspre urechea pisicii și îi sugerează mafioțeala prin care să facă distrugeri. În același ton carditor și de foarte mare fentă, pisica întoarce capul peste capul pisicii și îi răspunde tot la ureche, distinct. După ce discuția s-a terminat, Roz și Zip o ard la modul nu s-a întâmplat nimic, se fac că nu se cunosc, câteva minute mai rămân pe pozițiile inițiale. După vreun sfert de oră, însă, începe alergarea prin casă și, invariabil, stricăciunile.

Lasă un răspuns

Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>